Afvallen door hardlopen

Afvallen door hardlopen

Er zijn heel veel manieren om van je extra kilo’s af te komen, maar afvallen door hardlopen is toch één van de betere oplossingen. Dit is ook vrij logisch, want afvallen doe je natuurlijk door te bewegen en hardlopen is de oudste vorm van beweging. Hardlopen kun je eigenlijk overal, bijvoorbeeld in de sportschool op een loopband, rondjes te rennen rond het sportveld of natuurlijk gewoon een blokje om in je eigen woonwijk. Je kunt veel kilo’s afvallen door hardlopen en hier zijn veel apps voor te vinden die je hierbij kunnen helpen. De meeste apps houden de afstand en snelheid bij van je hardloop rondje, maar er zijn ook speciale hardloop apps te vinden die de aantal verbrande calorieën voor je bijhouden en je blijven motiveren om door te gaan met hardlopen. Deze apps kun je beschouwen als je personal coach.

Apps afvallen door hardlopen

Zoals wij hierboven al beschreven zijn er tal van apps te krijgen die je helpen bij het afvallen door hardlopen. De meeste gekozen afvallen door hardlopen app is RunKeeper of de app van Nike. Beide apps zijn te downloaden en te gebruiken op verschillende soorten smartphones. Er zijn natuurlijk ook nog vele andere apps te krijgen in je app store, maar welke het beste aan jouw wensen voldoet is toch een persoonlijke keuze. Probeer er zoveel mogelijk uit en gebruik de app die jouw het meest motiveert om weer te gaan hardlopen. Alleen door te gaan lopen kom je van je kilo’s af.

Tips afvallen door hardlopen

Het mooie aan het gebruiken van een app die je helpt bij het afvallen door hardlopen is dat je het digitaal bij houdt en je het kunt delen met je vrienden via social media. Het delen van hardloopschema’s, afval prestaties en gelopen routes kan positief werken. Dit komt doordat je vrienden je zullen steunen door reacties te geven op je gedeelde prestaties. Denk er wel om dat je niet alles deelt, maar alleen je persoonlijke prestaties. Wanneer je moeite hebt met het bereiken van je doel kunnen deze tips jou misschien helpen.