E-sigaret beter voor uw gezondheid

Waarom biologische groenten en fruit?
mei 1, 2018
Het gebruik van voedingssupplementen bij hardlopen
mei 9, 2018
Show all

Zoals iedereen weet is het gebruik van sigaretten niet goed voor de gezondheid. Tijdens het hardlopen merkt u waarschijnlijk dat het ook niet goed is voor uw conditie. Er is een oplossing gekomen voor de mensen die hun conditie willen verbeteren, maar niet willen stoppen met roken. Dit is mogelijk met de komst van de E-sigaret.  Er zijn daarnaast nog meer voordelen aan de e-sigaret ten opzichte van een gewone sigaret

Sigaretten en hardlopen

is het roken van een sigaret nou echt zo slecht voor je conditie? Jazeker, in een sigaret zitten een aantal schadelijke stoffen. De stoffen aceton en teer zitten in sigaretten en zijn niet goed voor uw conditie tijdens het hardlopen. Het roken van één sigaret per dag heeft al nadelige effecten op uw conditie. Het kan zijn dat je sneller last krijgt van veel slijm in uw longen. Als u echt betere prestaties wil leveren tijdens het sporten is het stoppen met het roken van een sigaret belangrijk. U merkt al na een aantal weken resultaat.

De E-sigaret

Sinds een aantal jaren is er de e-sigaret op de markt. Een e-sigaret is een elektronische sigaret. Het grote verschil is dat je geen rook in uw longen krijgt, maar elektrische dampen. De e-sigaret bevat geen teer en koolmonoxide. Dit zijn stoffen die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een e-sigaret kunt u kopen met en zonder nicotine. Vanzelfsprekend is het roken van een e-sigaret zonder nicotine beter voor uw gezondheid. U kunt vloeistof kopen in verschillende online winkels. Doordat u alleen de vloeistof hoeft te vervangen, gaat een e-sigaret lang mee. De e-sigaret loopt op een batterij zal u wel af en toe op moeten laden. Dit is echter een stuk minder vaak dan een telefoon.

Voordelen van een e-sigaret

Er zijn dus zeker verschillen tussen een e-sigaret en een gewone sigaret. Allereerst bevat een e-sigaret minder schadelijke stoffen wat beter is voor uw gezondheid.  De e-sigaret is ook goedkoper. De vloeistof die in een e-sigaret gaan is een stuk goedkoper dan een pakje peuken. Hierdoor kunt u op jaarbasis veel geld besparen. Een ander voordeel is dat het roken van een e-sigaret ook niet schadelijk is voor de mensen in uw omgeving. De vieze geur die normaal uit sigaretten komt, heeft u ook niet bij een e-sigaret. U kunt dus prima een e-sigaret roken bij uw familie of vrienden. Het is ook algemeen bekend dat je van het roken van een e-sigaret gele tanden krijgt. Bij het roken van een e-sigaret zal dit niet het geval zijn.