Hardlopen in Amsterdam

Huurwoningen in Amsterdam zijn erg in trek. Niet verrassend, want Amsterdam is een prachtige stad om in te wonen. Niet alleen vanwege de mooie grachtenpanden, maar ook vanwege de vele fiets- en looproutes. Even hardlopen langs de grachten of door het Vondelpark is erg ontspannend. Wel zijn er een aantal dingen waar je even op moet letten wanneer je wilt hardlopen in Amsterdam. Vooraf natuurlijk even alle hardlooptips lezen, inclusief All4Running kortingscodes.

Hardlopen in Amsterdam

Voldoende beweging is belangrijk voor je gezondheid. Toch lukt het niet iedereen om elke dag te sporten. Gelukkig hebben we goed nieuws: je hoeft echt niet naar de sportschool voor een gezonde levensstijl. Elke dag een halfuur wandelen of een rondje hardlopen is ook goed voor lijf en leden. Amsterdam is daar de perfecte stad voor. Deze bruisende stad heeft op dit moment 21 officiële hardlooproutes. Je kunt dan ook kiezen uit tientallen mooie plekken. Een aanrader is bijvoorbeeld het Erasmuspark en het Amsterdamse Bos. Hou er wel rekening mee dat je dwars door de drukke binnenstad moet wandelen of hardlopen voordat je deze routes bereikt. Het mooie park en bos maken het echter de moeite waard!

Tijd om het roer om te gooien

Heb je een kantoorbaan en plof je ’s avonds vermoeid neer op de bank? Dan is het hoog tijd om het roer om te gooien en van de bank af te gaan. Trek je hardloopschoenen aan voor een rondje door de binnenstad of een van de parken in Amsterdam. Geniet in het centrum van het bruisende stadsleven, de vrolijke mensen en de imposante koop- en huurwoningen in Amsterdam. Vanuit de binnenstad zou je naar het Vondelpark kunnen gaan. Dit is een van de populairste plekken voor een rondje hardlopen in Amsterdam. Het park is in totaal 3,3 kilometer lang, groot genoeg om elke keer een net iets andere route te lopen.

In de avonduren hardlopen in Amsterdam

Misschien heb je vanwege het werk overdag geen tijd om te hardlopen. In dat geval is een rondje hardlopen in Amsterdam na het avonduren een goed idee. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk op de avond gaan. Daardoor is het ook op plekken zoals het Vondelpark nog aardig druk. Een rondje hardlopen door dit mooie park is in principe veilig. Kies wel altijd voor routes waar meerdere mensen te vinden zijn en ga niet naar afgelegen plekken.  Zorg daarnaast voor voldoende verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurd trainingspak of een armband met LED verlichting. Een tip is bijvoorbeeld de NightCat sportkleding van Puma. Bij dit merk vind je een hardloopjack en de schoenen met ingebouwde LED verlichting.

Download de Strava app

Het gebruik van een hardloop app is zeer handig. Zo maken meerdere hardlooproutes in Amsterdam deel uit van de populaire Strava app. Deze gratis fiets- en ren app wordt gebruikt door miljoenen sportievelingen. Strava analyseert je sportieve activiteiten buiten de deur. Zo geeft het onder andere informatie over je fiets- en hardloopsnelheid. Je zou kunnen proberen om elke keer dat je gaat hardlopen in Amsterdam iets sneller te zijn. Het is erg motiverend om te zien dat je vooruitgang maakt!