Hoe loop ik het beste hard

Een app die bijhoudt hoe hard je gelopen hebt is natuurlijk helemaal geweldig. Zeker als je het ook nog kan delen met vrienden en familie. Zo houdt je de concurrentie lekker hoog en zorg je ervoor dat iedereen zijn best doet om de ander te verslaan. Elke keer als je weer iets sneller hebt gelopen wordt je tijd, snelheid enzovoort opgemeten en alles wordt bijgewerkt om te zorgen dat jij straks de beste atleet uit je familie bent.  Jazeker concurrentie is een van de dingen waardoor je de beste tijd zal lopen. Maar er zijn meerdere factoren die hierbij betrokken zijn.

Schoenen

Heel belangrijk bij het hardlopen is het gebruik van goede schoenen. Deze moeten perfect passen en niet schuren. Dit voorkomt namelijk dat je blaren krijgt op je hielen en op je tenen. Verder is het van belang dat in de schoen een goede zool ligt. Ben je bijna door je zool heen, dan zou je kunnen kiezen om hier inlegzooltjes in te leggen zodat je er geen last meer van hebt. Door de demping loop je beter en krijg je minder last van je kniewen en andere gewrichten die je belast tijdens het lopen.

Kleding

Ook belangrijk is dat je je goed kleed tijdens het harlopen. Denk aan het weer en aan de temperatuur. Soms is het van belang dat je juist wat luchitgere kleding draagt zoals een sportshirt en een speciaal broekje wat het zo luchtig mogelijk laat zijn. En als het regent denk aan een waterwerend vest ofzo. Dit verkleind de kans op en verkoudheid iets waarvan je ook tijdens het hardlopen last zult hebben. Als er veel wind staat bedek dan je hoofd met een muts. Je kunt beter een laagje teveel aan hebben dan een laag te weinig.