Maak hardlopen zo gemakkelijk en leuk mogelijk

Hardlopen is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dit is ook niet zo gek, want hardlopen is een sport waar je weinig voor nodig hebt en je kunt het overal doen waar en wanneer jij maar wilt. Het is dus een flexibele sport die maar weinig hoeft te kosten. Toch zijn er wel een paar handige hulptools die het hardlopen een stuk fijner en gemakkelijker kunnen maken. Daarover lees je in dit artikel meer. Want je wilt sporten en bewegen natuurlijk zo leuk en fijn mogelijk voor jezelf maken. Op die manier kun je het langer volhouden en meer genieten van hardlopen. Lees daarom snel verder.

Verschillende hardloop apps

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone, daar kun je zoals je vast wel weet apps op installeren. Er zijn namelijk heel veel apps die in de app store kunt downloaden. Er zijn verschillende apps zoals het bijhouden van de gelopen afstand, de snelheid en het hoogte verschil. Dit slaat de app dan op, zodat je op een later moment de gemiddelden en totale gelopen afstanden kunt zien. Daarnaast zijn er ook apps die je kunnen coachen en aanmoedigen tijdens het hardlopen, dit kan erg fijn zijn en kan er voor zorgen dat je net dat steuntje in de rug krijgt wat je nodig hebt om door te zetten tijden het hardlopen.

Hardloop apps koppelen aan hardloop accessoires

Er zijn ook verschillende hardloop accessoires die je kunt koppelen aan een app, zodat je ook je hartslag kunt bijhouden en nog veel meer andere handige opties. Als je bijvoorbeeld een hardloop horloge aanschaft, krijg je gratis toegang tot hun app en daarmee kun je meer dan de gratis versie. Maar daarvoor moet je dan wel eerst een hardloop horloge aanschaffen. Kijk hier voor een leuke korting op hardloop atributen, zoals hardloop horloges, schoenen, kleding, jassen, accessoires en electronica zoals activiteitsmeters en andere electronica. Kortom alles wat je nodig hebt voor hardlopen in alle seizoenen.

Hoe werkt een harloop app?

Hardloop apps kun je eenvoudig downloaden en installeren via de app store op je mobiele telefoon. De meeste apps zijn gelukkig gratis en als ze niet gratis zijn dan zijn ze vaak erg goedkoop, waardoor het zeker geen grote koste post voor je is, meestal zijn ze zelfs onder de euro. Het enige waar je mobiel over moet beschikken is een GPS signaal, maar dat zit gelukkig tegenwoordig in de meeste mobiele telefoons. De meeste hardloop apps meten namelijk de afstanden en snelheden die je loopt via de GPS, dit moet dus ook altijd aanstaan als je gebruik maakt van de hardloop app, anders werken de meeste apps niet helemaal goed. Het voordeel hier van is dat je geen internet nodig hebt omdat het dus op GPS werkt, je wordt dus niet afgeleid tijdens het hardlopen doordat je internet uit staat.

Wat heb je nog meer nodig voor hardlopen?

Naast een handige hardloop app, heb je natuurlijk ook geschikte hardloop schoenen en een fijne outfit nodig waarin je comfortabel kunt rennen. Daarnaast is het voor de beginnende hardlopen ook aan te raden om een hardloopschema aan te houden. Stel jezelf een doel, bijvoorbeeld 5 of 10 kilometer binnen een bepaalde tijd. Zoek hier een geschikt hardloopschema voor en binnen een aantal weken heb jij jouw doel behaald!