Samen trainen met een personal trainer

Fit en gezond blijven staat bij iedereen wel op de agenda. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is. Het belangrijkste is dat we lekker in ons vel zitten en gezond blijven. Er zijn tal van manieren waarop we dit kunnen doen. Een van deze manieren die van steeds meer mensen de voorkeur krijgt, is een training samen met een personal trainer. Dit kan onder andere op een sportschool op locatie of aan huis. 

Het trainen met een personal trainer biedt vele voordelen en is daarnaast ook nog eens zeer dynamisch en leuk om te doen. Door de Corona crisis en het feit dat niet alle sportscholen altijd toegankelijk waren kiezen steeds meer mensen voor een personal trainer aan huis. Er zijn dan ook steeds meer trainers die hun diensten los van een sportschool aanbieden waar je terecht kan voor een plan op maat.

Met een personal trainer zijn motivatieproblemen verleden tijd

Sporten is niet voor iedereen altijd even makkelijk en voor veel mensen is het lastig om binnen het drukke leven tijd en motivatie te vinden om naar de sportschool te gaan. Met een personal trainer committeer je je samen aan een plan en heb je ook een stok achter de deur, wat kan helpen met de motivatie. Het feit dat je voor een personal trainer betaalt en er iemand op je rekent helpt voor velen met de motivatie. 

Met een personal trainer heb je het voordeel dat je flexibel bent in de locatie en ervoor kan kiezen om een training thuis te volgen of bij mooi weer lekker buiten in het park bezig te gaan. Door het feit dat je niet hoeft te reizen naar een sportschool ben je ook minder tijd kwijt en kun je je ook gewoon thuis douchen na afloop.

Leestip: https://www.letsdoitpt.nl/personal-trainer-app/ 

Een personal trainer kan een behandelplan op maat maken voor iedereen

Wanneer je ervoor kiest om in zee te gaan met een personal trainer dan vindt er vaak eerst een kennismaking plaats. Tijdens deze sessie wordt er eerst uiteengezet wat precies de beweegredenen zijn om met een personal trainer aan de slag te gaan. 

Het kan bijvoorbeeld dat je dit graag wil om af te vallen of om gewoon fit te blijven. Op basis hiervan kunnen eventueel bepaalde doelen opgesteld worden. Er wordt ook rekening gehouden met bepaalde fysieke capaciteiten en eventuele blessures uit het verleden. Door deze aanpak is er voor iedereen van elke leeftijd wel een plan op maat samen te stellen.