Tips om je vetpercentage te verminderen met meer dan hardlopen

Voor veel mensen is de voornaamste reden om te gaan hardlopen het kwijtraken van vet. Hardlopen heeft uiteraard een positief effect op het verliezen van vet, maar dit dient wel op de juiste manier gedaan te worden. Bovendien zijn er verschillende methoden om een maximaal resultaat te behalen. Wij geven hieronder tips om toe te passen, naast het hardlopen, waar je razendsnel resultaten mee boekt.

Sneller vet verliezen met een diverse training en voeding

Hardlopen is een goede vorm van cardio training waarmee je vet verliest. Echter is het voor je lichaam belangrijk om deze te blijven prikkelen. Dat doe je door te variëren met de trainingen en daarom niet alleen maar te kiezen voor hardlopen. Doe ook eens een andere vorm van cardio training of juist een krachttraining. Je spieren worden hier beter door gestimuleerd en de afwisseling zorgt er ook voor dat het trainen leuker blijft!

De voeding die we eten

De meeste mensen weten hoe belangrijk dit is, maar toch zijn er veel mensen die puur focussen op de calorieën. Kort gezegd heeft je lichaam calorieën nodig om zichzelf van energie te voorzien, maar het is zaak om te kiezen voor de juiste calorieën.

Eten volgens de Schijf van Vijf is erg gezond. Helemaal wanneer je dit gevarieerd doet, net als de trainingen. Door je lichaam goed te voeden zullen je hardloopprestaties ook optimaal worden en heeft je lichaam de kracht om de vetten te verbranden. Eiwitten zijn belangrijk in je dieet, omdat dit de bouwstoffen voor je spieren zijn.

Houd je resultaten bij

Volg je resultaten ook goed. Dat betekent dat je volgens een vast patroon je gewicht kunt meten. Doe dit bijvoorbeeld iedere maand en je weet of je vooruitgang boekt. Naast je gewicht meten kun je ook je BMI berekenen. Over de BMI berekenen voor mannen vind je hier alle informatie. Naast het berekenen van de Body Mass Index is het ook verstandig om een meting te maken van je vetpercentage. Hiervoor is een speciale tang te kopen, maar het is ook mogelijk om dit aan een specialist over te laten.

Denk aan de lange termijn!

Veel mensen proberen binnen een korte periode veel gewicht kwijt te raken. Gevolg is al snel een jojo-effect. Dit houdt in dat de kilo’s er ook weer snel aankomen wanneer men stopt met een dieet of minder gaat hardlopen. Bovendien is het ongezond voor je lichaam. Blijf voor de lange termijn gezond eten en met regelmaat hardlopen.