Waarom een goede sport bh zo belangrijk is

We weten waarschijnlijk allemaal wel dat sporten goed voor ons is, maar wist je ook dat het dragen van een goede sport bh erg belangrijk is? Als je sport met een gewone bh, kan dit erg oncomfortabel en pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die gestopt zijn met sporten omdat zij de last van de borsten niet meer konden dragen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wij leggen je uit waarom het dragen van een goede sport bh erg belangrijk is.

Ondersteuning van de borsten

Een sport bh is gemaakt van ademend en drogend materiaal, zit lekker en hindert je niet tijdens het sporten. Maar behalve comfort biedt een sport bh ook bescherming. Het stuiteren van je borsten tijdens het sporten is namelijk helemaal niet goed voor je. Dit veroorzaakt grote druk op het borstweefsel en de huidstructuren, dit kan leiden tot beschadigingen. Op den duur kan de huid uitrekken en kunnen de borsten gaan hangen. Als je een sport bh tijdens het sporten draagt, verminderd dit het stuiteren van de borsten. De juiste sport bh zorgt ervoor dat je borsten niet pijnlijk gaan aanvoelen of gaan hangen.

hardloopapp zon

Kies de goede bh

Het is belangrijk dat je een sport bh kiest die bij jouw lichaam past. Afhankelijk van de grootte van je borsten kun je kiezen tussen twee soorten sport bh’s. Namelijk uit ingekapselde- en compressie- sport bh’s. De ingekapselde bh bestaat uit twee aparte cups. Er zijn geen ingebouwde beugels, maar wel een elastische onderband. Deze bh is vooral geschikt voor vrouwen met grote borsten. De compressie bh bestaat alleen uit elastisch materiaal. Deze is geschikt voor vrouwen met kleine tot middelgrote borsten. De borsten worden als het ware tegen de ribbenkast geduwd om gestuiter te verminderen.

Eisen aan een goede sport bh

Bij het kiezen van een goede sport bh dien je natuurlijk rekening te houden met het soort sport dat je doet. BIj hardlopen beweeg je je borsten namelijk anders dan bij yoga. Maar er zijn wel verschillende eisen opgesteld waar een goede sport bh aan moet voldoen, namelijk:.

 

  • De bh moet perfect zitten, strak en niet verschuiven of schuren.
  • Zowel zijdelingse als op- en neerwaartse bewegingen van de borsten dient de bh af te remmen.
  • Het materiaal dient stevig te zijn. Ook moet de bh zweet absorberen en van drogend materiaal zijn.
  • De sportbh moet slijtvast zijn, deze dien je namelijk na het sporten uit te wassen.