Hardloopschoenen speciaalzaken, bij welke sportwinkel kun je ze het beste kopen?

Sporten, we doen het steeds vaker en met steeds grotere aantallen tegelijkertijd. Hoe zou dit toch komen? Vroeger was sporten helemaal niet hip tenzij je een liefde voor een bepaalde sport had en daar ook een professionele carrière in ambieerde.

Sport, vroeger en nu?

Tegenwoordig is het anders. We willen gezonder leven, daar hoort naast goede voeding ook voldoende beweging bij. Daarom gaan steeds meer Nederlanders sporten, en willen we bijvoorbeeld afvallen met hardlopen. Omdat er steeds meer mensen gaan sporten, zie je dat er ook binnen de sportwereld / branche een verschuiving plaatsvindt. Door de vraag naar sport en beweging. Zijn er veel meer sport soorten waar je tegenwoordig uit kunt kiezen.

Waar vroeger vooral de sportschool met fitness of wat ze destijds aerobics noemden nog populair was. Is er nu veel meer dan dat. Tegenwoordig doen we massaal aan Yoga, we fitnessen alsof ons leven ervan afhangt. We fietsen, voetballen, zwemmen, hardlopen en doen zelfs aan Crossfit en Obstacle Racing. Vooral die laatste twee zijn erg van deze tijd.

Daarnaast zijn we op sportgebied ook veel socialer, sport is veel toegankelijker geworden door het internet, de vele evenementen die je kunt volgen of aan mee doen. En natuurlijk de vele apps zoals hardloop apps en andere sport gerelateerde apps voor op je smartphone.

hardloopschoenen hardloopapp

Vraag en aanbod binnen de sportbranche.

Door de vraag naar meer sport, en de komst van meer sportsoorten. En we met z’n allen de sport veel serieuzer nemen. Zie je ook een verschuiving binnen de sportkleding markt. Er waren nog nooit zoveel winkels die gespecialiseerd waren in sportkleding zoals trainingspakken, sportkleding voor specifiek voor elke sport, en de vele soorten hardloopschoenen.

Hardloopschoenen de grootste groei.

Vooral de hardloopschoenen hebben de laatste jaren een ongekende groei meegemaakt. Als je daarover nadenkt, dan is dat vrij logisch. Hardlopen is namelijk een van de populairste sporten. Het heeft namelijk veel voordelen. Zoals dat iedereen het kan doen, overal en het toegankelijk is omdat er weinig kosten aan verbonden zitten, op goede loopschoenen na.

Maar er is nog een sterke reden waarom hardloopschoenen veel gevraagd zijn. Het is namelijk zo dat bij veel sport soorten hardlopen een van de basis trainingen is. Voetballers, zwemmers, triatleten, vechtsporters, turners, basketballers, volleyballers en ga zo maar door. Moeten als onderdeel van hun training regelmatig hardlopen om hun conditie te vergroten.

hardloopschoenen rood hardloopapp

Specialistische sportschoenen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de andere sporten waar je hardloopschoenen voor nodig hebt, zoals Crossfit en Obstacle Course Racing. Ook wel ‘mud run’ genoemd.

Het gaat zelfs verder. Tegenwoordig zijn deze sporten zo groot, dat er ook weer specifieke schoenen voor ontwikkeld zijn. En heb je dus echte Crossfit sportschoenen en speciale renschoenen voor OCR. Die hebben dan bijvoorbeeld een grovere zool, voor meer grip in de modder. En Crossfit schoenen hebben een andere balans waardoor je steviger staat wanneer je bepaalde oefeningen met gewichten doet zoals de Snatch en of de Clean.

Nu begrijp je dus waarom er zoveel winkels zijn die sportschoenen verkopen. En alleen daar gespecialiceerd in zijn. Hoewel je op bijna elk onderwerp wel een aparte online webshop kunt vinden. Waar je zeer specifieke producten kunt bestellen. Ontbreekt vaak wel de deskundigheid en de expertise van een verkoper. Laten we eerlijk zijn het internet is handig en je kunt er snel mooie producten kopen. Maar wanneer je echt advies nodig hebt dan is een speciaalzaak toch wel handig.

Waar koop je hardloopschoenen?

Oftewel wat zijn nu die speciaalzaken waar je terecht kan voor advies en de beste schoenen en andere sportkleding? Net zoals met alles, zijn er ook meer dan genoeg van, maar natuurlijk lang niet altijd even goed en betrouwbaar. Daarom hebben wij onze 3 favoriete hardloopschoenen winkels hieronder voor je neergezet.

 

  • All 4 running.

 

Zoals de naam het als zegt. All 4 Running is een winkel die zich alleen bezighoudt met alles wat met hardlopen te maken heeft. Naast schoenen vind je daar dus ook andere hardloop kleding zoals broeken, sokken, tot complete trainingspakken speciaal voor het hardlopen. Natuurlijk moeten we ook niet de vele hardloop accessoires vergeten die je er kunt kopen zoals GPS en hartslag meters.

Het personeel van All 4 Running is zeer deskundig en heeft zelf ook een grote liefde voor deze sport. Dit merk je zodra je geholpen wordt door een medewerker in een van de winkels die verspreid zijn door Nederland. Naast fysieke winkels kun je het complete aanbod sportartikelen ook op hun online webshop vinden. Mocht je toch snel willen shoppen en gebruik maken van de expertise van deze winkel.

 

  • JD Sports.

 

Een andere winkel met veel vestigingen door heel Nederland is JD Sports. Dit is niet specifiek een winkel die zich alleen op hardloopschoenen richt. Maar een groot aanbod in sportschoenen heeft. Naast sportschoenen kun je er ook een bescheiden assortiment van sportkleding vinden. Net als bij All 4 Running heeft ook JD Sports medewerkers in dienst met veel passie voor sport.

Mocht je bij JD Sports iets willen aanschaffen dan kan dat ook via hun webwinkel. Kijk hier voor korting op sportschoenen.

 

  • Runnersworld.

 

De 3e en laatste in ons lijstje is Runnersworld. Net als de twee bovenstaande zijn deze gespecialiseerd in sportkleding en dan met name kleding voor hardlopers. Naast sportschoenen kun je hier ook terecht voor sporthorloges, sportarmbanden, sportvoeding, sportsokken, en andere hardloopkleding. Al met al is dit samen met de andere vermelde gespecialiseerde sportwinkels een van de betere winkels op het gebied van hardlopen. Anders kun je ook nog altijd dit overzicht van hardloopwinkels bekijken.

Hardlopen zit in ons DNA.

Hardlopen zit bij ons hier bij Hardloopapp.com in ons DNA. Wij zijn er dol op en doen dan ook graag mee aan allerlei hardloopevenementen in binnen en buitenland. Goede schoenen is hiervoor een must. Ze moeten van de beste kwaliteit zijn, ze moeten natuurlijk goed en lekker zitten. En niet te duur, want je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Wij willen jou dan ook met onze tips en hardloopervaring helpen door middel van deze website. En hopen je graag nog vaak terug te zien bij het lezen van een van onze blogs.