De juiste hardloop-app kiezen

Hardlopen is eigenlijk best lastig, maar er zijn genoeg apps die het misschien wel wat makkelijker (en leuker!) kunnen maken. Maar welke apps of softwares zijn dat eigenlijk?

Hardloopapps
Er zijn natuurlijk verschillende soorten softwares (simpelweg apps genoemd) die voor hardlopers bedoeld zijn, maar welke zijn nu het beste? En welke zijn gratis te downloaden?

Nike+ Run Club

Deze app is echt een aanrader. Daar zijn goede programmeurs mee aan de slag gegaan. Hij is heel simpel in gebruik en je kunt uiteindelijk zien hoe snel je hebt gerend, hoe ver je hebt gerend en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Als je een Apple Watch hebt, kun je ook je hartslag erop zien en kijken hoe je vooruitgang is. Hoe meer je rent, hoe meer fuel je verdient.

Runkeeper

Runkeeper lijkt redelijk op de N+RC app, maar je verdient er geen fuel mee.

Zombies, Run!

Tijdens je rondje hardlopen kun je via deze app naar muziek luisteren, maar wordt er soms ook op de achtergrond gepraat. Als men zegt dat er zombies in de buurt zijn, is het de bedoeling dat je sneller gaat rennen totdat de stem weer zegt dat de zombies zijn verdwenen.

Een app om je te helpen is altijd handig, vooral als je net begint met hardlopen en het tempo en je ritme nog op moet bouwen. Kijk gewoon goed rond in de Play Store of in de App Store en je kan er verzekerd van zijn dat je wel een fijne app vindt!

Strava

Een andere bekende app is die van Strava. Als je graag hardloopt, fietst of buiten sport, is Strava net iets voor jou. Ook binnensporten, bv cardio, kunnen ingevoerd worden.

Wereldwijd gebruiken vele hardlopers, fietsers en andere sporters gebruiken Strava al om hun activiteiten vast te leggen, hun prestaties over een bepaalde periode te vergelijken, contact te leggen met hun community, en foto’s, verhalen en hoogtepunten van hun avonturen te delen met vrienden.